78% от българите са на мнение, че ЕС трябва да предоставя

...
78% от българите са на мнение, че ЕС трябва да предоставя
Коментари Харесай

78% от българите настояват парите от ЕС да бъдат обвързани със зачитането на правовата държава |

78% от българите са на мнение, че Европейски Съюз би трябвало да дава средства на страните членки единствено при изискване, че националното държавно управление ползва правилата на правовата страна и демокрацията. 

Това демонстрира ново анкетно изследване, поръчано от Европейския парламент и проведено между 25 септември и 7 октомври 2020 година

54% от европейците считат, че Европейски Съюз трябва да разполага с повече финансови средства, с цел да може да преодолее последствията от пандемията от ковид. В 20 страни членки болшинството от респондентите са съгласни с това изказване, в 14 страни членки безусловно болшинство от респондентите поддържат по-голям бюджет на Европейски Съюз.

Запитани по отношение на областите на политиката, в които този повишен бюджет на Европейски Съюз следва да бъде изразходван, повече от половината от респондентите в Европейски Съюз (54%) декларират, че публичното здраве следва да бъде главен приоритет, следвано от икономическото възобновяване и новите благоприятни условия за предприятията (42%), изменението на климата и опазването на околната среда (37%) и заетостта и обществените въпроси (35%).

53% от участвалите в изследването българи декларират, че рецесията от COVID-19 към този момент е оказала влияние върху техните персонални приходи, а 26% чакат такова влияние в бъдеще. Само 15% от българите чакат обстановката с Коронавирус -19 да не окаже влияние върху техните персонални приходи.

От началото на пандемията Европейският парламент поръча три специфични изследвания на европейското публично мнение по време на COVID-19. Последното изследване е извършено онлайн (и по телефона в Малта) от " Кантар " сред 25 септември и 7 октомври 2020 година измежду 24 812 респонденти във всички 27 страни членки на Европейски Съюз. Проучването е лимитирано до лица на възраст сред 16 и 64 години (16—54 години в България, Чехия, Хърватия, Гърция, Унгария, Полша, Португалия, Румъния, Словения и Словакия). 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР